Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lekvattnets BK A-laget Dam

Följ

A-laget Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Lekvattnets BK dam 9 8 1 0 26
2 Skattkärrs IK - D3u 2 0 1 1 1
3 Skoghall IBK-D3 1 0 0 1 0
4 Dottervik IF-D3 1 0 0 1 0
5 SK Örnen-D3 1 0 0 1 0
6 Lesjöfors/Filipstad IBK 1 0 0 1 0
7 Sjöstads IF-D3u 1 0 0 1 0
8 Hagfors IF ungdom 1 0 0 1 0
9 BKI Sunnanå-D3 1 0 0 1 0

Match

SK Örnen-D3

3 - 4
25 oktober 2013
19:00

Lekvattnets BK dam

Referat

Referat: SK Örnen-D3 - Lekvattnets BK dam

Varför utsätter man sig för en sådan här pressad situation ! jo för man älskar denna spänning. Ikväll var det dags att möta Örnen borta och jag lovar er det var en fredags kväll som sent skulle glömmas. Vi vet hur det gick senast när vi möte dessa damer som har ett bra passningsspel och god spelförmåga, jo förlust kanske det satt i oss än, vem vet. Matchen startar med ett lagen spelar avaktande och försöker hitta möjligheter till avslut, måste erkänna att spelet går inte fort och man bara väntar tills någon tar tag och på pekar att hallå ! vad händar, farten var mycket slö och ingen ville starta riktigt, men strax innan fyra minuter gör ammanda kvarnsrtöm ett jobb,vägen tills hon av egen vilja och sätter passet som kommer från Rebecca Söderlund 0-1 tid 04,31. spelet blir lika lugnt och ingen vågar ta steget, mycket snack i båset om fart och väntan tålamod , back paren gör ett starkt jobb och jobbar på det instruktioner vi kom överens om, rebecca som gör ett starkt jobb hittar sabina som självklart laddat bössan med rätt patroner och det syns tidigt när hon vill ladda inför skott, och jag lovar den sitter ordentligt denna gång. 0-2 tid 12:55. ser bra ut och mycket möjligt att farten kanske är lite mer än nedförsbacke än uppför. Redan efter 16:52 får vi möjlighet att spela power play, alla vet vad som gäller och det tar inte lång tid då vi får utdelning för mödan sabina får pass från kaptenen jennie och ett par sekunder står det still vem får passet nu ? ingen , sabina sätter ett lungt riktakt skott mot mål och ledningen är ett faktum, 0-3 tid 18,00. Perioden sluta 0-3 skottstatestik 7-9.
Andra prioden.
Örnen startar med tryck som vi får svårt att få kontroll på men, men ett starkt försvar och en målvakt (linnea Billqvist) som gör sin andra match för lekvattnets dam trea gör otroliga utflykter och rädningar, tyvärr fick vi stora problem och tappar kontroll och gör misstag som får örnen att redusera till 1-3 tid 05,10.Okej så kan det gå tar nya tag och vi blir stilla stående och tittar på varandra vem som skall ta steget fram för att styra av deras spel, just då blir det ingen och det straffas direkt 2-3 tid 07,59. Vi tar en time out direkt och försöker få kontroll och lite kontakt med laget som inte riktigt står med båda fötterna på jorden. Nu vet alla vart vi kan vara på väg om vi inte tar tag i situationen och blir fukuserade på våran uppgift, självklart gör vi vårat bästa och både forwards centrar sätter mer fart vill leverera fram och denna gång lyckas vi med ett kanon fint uppspel från vänster kanten och ger pass rakt in i slottet tid 17,27 2-4 till lekvattnet och ellen den ljusa drar ut på ledningen, med pass från Emelie Sandberg. Period pause , skottstatestik 12-9.
Tredje perioden.
Ibland kan det vara svårt att få fram sin förklaring,information,spelsystem som ledare ? helt mänskligt tycker jag, men det vilar på tränarens ansvar att ge trygghet till laget, och ge spelarna rätt singnaler,det är då som man behöver sina ledar kompanjoner, tack för att ni finns, inför sista perioden var det lite svårt eftersom vi hade spelare som hade skador,vi var endast elva spelare som gav sitt allt, bland annat målvakten LINNEA Självklart skall man inte sätta ut en del spelara men oftast blir det den utespelare som avgör matchen, men inte denna kväll. Ledarnas längsta tredje period, med en skottstatestik 11-13 till lekvattnet kan man inte tro att spelet var så pressat från örnens sida men det lovar vi, som man säger idag var det jobbigt på jobbet ! och så kan man nog säga att det var, örnen trycker på och vi får inte kontroll och kan leverera fram. Redan efter fyra minuter får vi möjlighet att spela power play men vi får inte fram det vi vill, och får börja om, men inget resultat, nu är det så att örnen kan spela organisera och det ger möjligheter för linnea billqvist att bevisa vem som är målvakten, och det har hon verkligen visat inte många minuter kvar av matchen, redan vid 13,39 tar örnen time out , vi tar alla möjligheter att få till en starkare inställning, spelarna gör ett bra jobb men vi är trötta och bara försöker hålla ut, nu är det nära,Örnen tar ut sin målvakt.
Och många gånger räddar målvakten linnea oss igen, det ena skottet efter det andra, strax innan matchen tar slut får örnen kvällens sista möjlighet att redusera men linnea går ut och tar skottet som backen alexandra lund laddar nu,linnea styr undan skottet, strax efter sen kommer djudet från alla. tryggheten är en målvakt som vågar ta egna beslut lita på sig själv och ha en attityd ( LINNEA BILLQVIST) vill gärna ge ett par ord till ett par spelare som betyder mycket för laget, monten som tillför energi och glädje, linnea persson som kommer fram när det behövs, Malin och rebecca centrarna som alltid finns när ni behövs, dom fyra stöttepelarna,två back par som är tryggheten själv, frontens riddare Ellen, Emelie, Amelia, birgitta, linnea p, det är med stor glädje på våra ledares leende att få se er alla jobba inom laget och ha kul, fortsätt så här bonjänter så slipper jag och mina kolegor börja samla på frimärken.
Tack för denna gång.

Andra möten i serien

sön 26 jan 2014, 15:30 Lekvattnets BK dam - SK Örnen-D3